Thursday, May 7, 2009

Wa Don Cafe

Dah lama aku tak makan kat sini, so sekali sekali teringin nak merasa suasana santai, aku lepak kat sini, kira ok laa, melarikan diri dari kesibukan dunia tanpa sempadan ni. inilah tempat yang paling dekat dan cepat untuk aku bebaskan diri, Wa Don Cafe. aku pun tak tau apa maksud Wa Don, tapi, kalau dalam bahasa italy, Don tu macam otai otai laa, kalau wa dalam bahasa cina bermaksud saya, so kalau aku gabungkan, maksud dia lebih kurang macam "saya Otai Cafe" hehehe, aku main tibai jaa, anyway, bukan nak bercakap pasal nama kedai tu, just nak share tentang makanan dan ambiance kedai ini.

macam kedai dalam hutan, but actually hutan dalam bandar,


selalunya ramai jugak orang makan kat sini, or just chatting sambil kena ice blended ker, also, ada wifi kat sini, kalau aku chatting malam malam tu, aku kat sini ler






so, aku seperti biasa, order manggo lassi, menarik air ni, aku suka,


Wife aku makan chicken chop, rasa? ok, bagi mereka yang dah lama tak makan chicken chop, boleh laa makan kat sini, tapi kalau memang korang pentingkan rasa, errr, better stay away from chicken chop, so what to eat? aaaa, makan lah nasik lemak dia,


ini laa nasik lemak dia. nasik lemak disini ada dua type, type a ikan bilis, telor, sotong dsb, type b ayam, dsb. so aku pilih type B pada harga RM2.80, not bad, tapi nasik dia sikit sangat, better korang mintak tambah nasik, dan tambah sambal, sebab sambal dia memannggg sedap,


dah kenyang makan, lepak lepak, sambil layan movie, layan jugak lepak kat sini, but sometimes ada budak budak yang kureng sikit perangainya, malas jugak nak layan, pernah jugak aku nak kalih meja. ada kaa aku wifi kat sini budak budak kata rumah aku takdak letrik, iskh, cetek sungguh laaa pemikiran manusia manusia ini, kalau kat kl, ang tidoq celah celah longkang pun takdak orang nak tegur, hihi

Short talk: seorang warganegara Kenya gantung diri sebab chelsea kalah, masa dia bunuh diri tu, dia pakai jersey chelsea, ish ish ish, kesian chelsea, kehilangan sorang lagi penyokong, hidup MU! heh heh

4 comments:

The Aminos said...

U selalu post tentang good food tapi tak bagi direction to the place. whats the point to know about the good food but dont know where is the place ??

Adehhh.....

Pjan said...

wa don?? kat mana la pulak tpt tu..kalo singgah selalu aku tau la..kalo aku balik kota damansara aku suka p mkn kat restoran murni ss2 pj..makanan dia memang byk n harga quiet reasonable..

Armetz said...

ang p tak ajak aku pjan...teloq!!! ada satu lagi restoran best...bora pekejadah...kat taman tun...nanti aku balik..aku tangkap gambaq aku cita kat blog aku...

Pjan said...

bora ombak la poen..hahaha aku dah p dah pun..baik aku lepak singgah selalu kat danga bay..awek spore daring2 u..hahaha