Thursday, March 26, 2009

Tol dan Penjimatan

aaa, ada satu cerita untuk kawan kawan nieh, cerita mengenai Tol, biasa laa, sebut pasal tol, teringat duit, cerita pasal duit, rasa nak marah pun ada, maklum laaa, zaman kemelesetan ni, semua benda nak pakai duit, guna jalan pun pakai duit, nak buang air pun kena bayo duit, cuma ada beberapa benda saja yang masih free, toilet Mcd dan KFC, dan blog, itu jaa kot yang free, yang lain semua kena bayo, hihi, anyway, cerita pasal tol ni, boleh laa urut dada sikit, pasal ada diskaun, sebut pasal diskaun ni orang pompuan mesti suka, maklumlaa, pantang dengo pasal diskaun, mula laaa nak pegi shopping, diskaun 50% laa, diskaun 70% laaa, hihi, itu kat shopping complex maklong oiii, ni bukan diskaun kat shopping komplex, ini diskaun oleh plus, yaa yaa, plus ni yang lebuhraya utara selatan tu laaa, depa ada bagi diskaun 5% untuk loyalty user, 5% tu sikit jaaaa, tapi lebih baik ada dari tarak! hehe, boleh baca mengenainya dekat bawah tu, lagi satu, nak cerita, ada lagi 10% hidden diskaun, pasal tak jumpa pun info dekat website plus, kalau korang perasan, after 12midnite, charges tol akan diberi diskaun 10%, so, kalau you kena bayar rm1.00, dapat laa diskaun 10 sen, jadi laa tu, ada jugak diskaun dari takdo langsung, maknanya kalau you travel from alor star to kl, roughly tol kena bayo rm60, so u dapat laa diskaun rm6:00, boleh laaa buat makan makan kat R&R, minum teh tarik cair ker, atau nasik lemak tawar ker, kira ok laa tu, ada jugak diskaun dari takdo langsung, kalau tak percaya, try lerr beb, tak rugi pun, hihi, itu jer nak share, lagi satu, toilet kat R&R memang best, kalau singgah situ, memang rasa macam nak buang air, rasa nak mandi kat situ pun ada, sebab best lah, rasa macam toilet di dalam hutan plak, siap pokok pokok and open air, best! errr, apa lagi pasal tol ni, errr, takde kot, cuma, bila korang nak buang jer terus charges tu, tak kaya lagi ker makan duit? ahaks, marah plak plus nanti, hihi




FIVE PERCENT TOLL REBATE THROUGH PLUSMILES LOYALTY PROGRAM

Beginning 1 January 2009, highway users who make electronic toll payment at the PLUS and ELITE highways will be able to enjoy a 5 percent toll rebate when they spend RM200 or more per month on toll payments through the PLUSMiles loyalty program. more

No comments: