Monday, October 12, 2009

Pakej bercuti percuma kepada anda semua!




Kerajaan negeri terengganu menyediakan pakej pelancongan secara percuma kepada pasangan pasangan yang telah sah berkahwin. pakej 3 hari 2 malam tersebut berharga rm 1,500 setiap satu.
bagi sesiapa yang berminat, boleh laaa apply pakej tersebut, jangan terlepas, rugi weh. boleh laa pegi picnic kat cherating ka, tioman ka, pulan perhentian ka, fuhhh, memang layannnn nieh, memang best, kena pulak free, fuhhh, ini adalah satu impian yang menjadi kenyataan.
tapi, kenapa pulak kerajaan negeri terengganu nak bagi pakej percuma? dah banyak sangat ker duit royalti minyak? ataupun kerajaan negeri terengganu ni dah jumpa telaga minyak kat belakang rumah Menteri Besar dia ka apa? jawapannya, kerajaan negeri buat begini adalah untuk pasangan pasangan yang menghadapi masalah dalam perkahwinan, mereka akan diberikan kaunseling, kemudian akan diberikan pakej percuma tersebut, hmmmm, menarik ni, ada sesiapa nak ambil kesempatan ke? macam senang sangat jaaa nak ambil kesempatan, heeee,

pada pendapat korang, mampu kaaa pakej 3 hari 2 malam tu selesaikan masalah masalah rumahtangga yang kadang kadang memang lawak sungguh reasonnya, ada yang hadapi masalah sebab bini malas masak, ada yang bergado pasal laki suka korek idung, ada yang gado pasal laki dia kuat kentut, ada kes yang depa ni just nak cerai jaa, apa reason pun depa tak tau, just cakap kata depa dah tak mau duduk sekali jaa, pelik pelik

memang pelik sungguh hidup ini, apa pendapat anda? maybe ada pengalaman nak kongsi?

5 comments:

reanaclaire said...

korek hidung? hahaa.. pandai bergurau.. coincidently i also post about a holiday getaway in Hard Rock Hotel in Penang.. a new resort...

My Reality and Fantasy Journey said...

claire, you already been to HRC penang ka, good laaa, i really wanted to go there oso, but the price u know lah, abit high, but i think its gonna be worth every penny,

Pete said...

3days 2 night mungkin boleh bersatu balik.....tapi jangan pergi dengan partner lain......habis! ha ha ha!

eugene said...

Mana boleh, 3 days 2 nights can kau tim broken marriage, but it is a good idea

suituapui said...

Yang belum ada anak, bolehlah mohon... 2/3 malam cukuplah, jika ada rezeki! LOL!!!