Sunday, October 11, 2009

Selamat Hari Raya

Masih belum terlambat untuk mengucapkan selamat hari raya kepada semua dan masukkan entry hari raya. raya kan sebulan, so, sebulan laa kita makan kueh raya yang tak abeh abeh tu, dan jugak open house open house yang banyak, fuhhh, makin bertambah "sihat" laaa perut perut kengkawan dengan ketupat, rendang, lemang dan macam macam kaler kueh muih yang dijamu, macam traffic light daaaa.

Tahun ni, beraya di rumah mertua, itupun setelah buat cabutan undi sebanyak tiga kali, so nak buat camna wahai ayah dan ibu, tahun ini anakmu beraya di perantauan, huk huk, hanya doa dan salam dapat ku ucapkan dari jauh, sob sob,

raya pertama, biasa, setelah bersembahyang, dan bermaaf maafan, masa untuk makan sampai pecah perot, memang dah lama tak makan waktu siang ni (kecuali bagi mereka mereka yang ponteng puasa) , disebabkan lama tak makan waktu siang ni, mulut asyik nak mengunyahhhjaaa, walaupun perut dah kata taknak! melantak macam dah tiada esok bagimu, huhu, sadis sungguh.
dah lepas makan sampai kenyang, so, lepak depan tv layan laa cerita cerita hari raya, rasanya, dah lebih 10 tahun dah takdak sarkis waktu raya, waktu aku kecik kecik dulu, aku teringat laaa, time raya jaa mesti ada sarkis, sebut jaa ari raya, pagi raya mesti ada sarkis, aku tak tau laaa apa sinonimnyaa raya dengan sarkis pada waktu tu (rtm taktau nak tayang show apa dah ni), hanya budak budak sama tahun dengan aku saja yang tahu kewujudan sarkis di hari raya waktu dulu dulu.

tema aku tahun ni, baby blue! best sungguh warna ni, aku suka, disertakan gambar gambar beraya dan jugak gambar gambar ber"open house"

gambar raya aku bersama geng geng opis, happy sungguh bang zan beraya



ni masa aku beropen house rumah amet kat sungai petani.

tak cukup dengan beraya di malaysia, mertua aku ajak beraya di thailand pulak, shopping shopping, maklum laa, dah banyak kutip duit raya, nak pulak pi shopping, sempat lagik tu, aku ni dah kopakkk dahh ni, haha, tinggal syilling jerr nieh, berat poket aku dengan syilling

singgah makan daging salai yang famous dekat area ban prik -


towkeh dia tengah buat somtam


antara pilihan daging salai



ayam bakar


sausage


tomyam


keli bakar


somtam



ini hidangan untuk 4 orang, ada satu hidangan lagi kat sebelah, total dalam 8-9 orang, harga, rm60 ja, murah murah dan sedap,



Landmark masuk ke danok thailand

ok, sekarang cerita mengenai open house kat opis, memang menarik, kat bawah ada gambar gambar untuk korang tengok makanan yang sodap dan banyakkkkk sungguh!


gerai kek dan kueh raya


gerai ketupat dan lemang! kuah dia memang superb!


gerai laksa


gerai apa nama ni, err, emmm, lupa, tapi sedap!



lagi gerai kueh raya dan kerepek


ini gerai nasik daging, yang menyediakan nasik daging yang paling famous di pendang, iaitu nasik daging pondok hampar,

memang best dan menarik raya tahun ni, cuma yang tak best kali ni, sebab tak sempat nak beraya dengan saudara sepupu sepapat, rindu kat korang semua,

takpa, raya taun depan mungkin kita dapat berjumpa, moga moga cabutan undi tahun depan aku menang lah, nak beraya kat rumah ibu ku yang tercinta pulak! hehe

Selamat hari raya, maaf zahir dan batin

4 comments:

suituapui said...

Ooo...I love keli! Which one are you in the photo? Why all lelaki one kah? Btw, why over there gerai2 never cover the food one? Like in Sg Petani where my daughter is - see the lalat mau pengsan dah! So many!!! Here, if not covered, town council will hukum dah!!! Potong lesen!

My Reality and Fantasy Journey said...

STP - i'm the big fat one, remember? hehe, this gerai not selling, this one open house one, gerai for open house, here also we potong lesen who didnt cover the food, SP is another town council, usually its depend on the boss of the town council

dekja78 said...

wah dh lam tk tgk muke2 member lama..semua dh muka bapak org dah..syukri@romeo dh xde rambut..Si Own dah kurus lah...Katak dok gelak sakan..pun dh berisi...Si mamat ke yg gelak besar tu..then si Am kalau aku tk silap lah...wuih bestnye korang bergathering..kem salam aku kat depa yea....

Armetz said...

tema baby blue? awat ang pakai pink? ka aku salah baca atau aku salah tgk?