Wednesday, September 2, 2009

Super Dooper update all in once

ok, today i want to clear all my back log of entry i wanted to add, now i want to change already, dont want to be lazy lazy again (direct translation from malay to english " malas malas lagi"). i'll try my best to update all the back log entry lah, so do bear with me, is it bear with me or bare with me? haha, nevermind, somebody will help me to correct that word anyway, anyway i like teddy bear,

to start my back log, hmmm, what will i put here, ok, not the first trip to kl for IT course, that i'll only update later, i'll update on my second trip to kl, since there is not much to tell on that trip anyway, so here goes.

we started the journey to kl soon after we finish our buka puasa at pendang, here's the picture of the food, yummy i tell you, can never find anywhere in kl oneeeee.

Menu : Mihun Goreng
Nasi Putih
Lauk: kerabu mangga
udang goreng tepung
cendawan goreng tepung
kerabu taugeh
gulai/kari ayam
yang lain tak ingat dah

lepas jaa selesai relax relax, dalam pukul 9:30 bertolak lah ke kuala lumpur

ini laa kenderaan aku untuk malam ni

selepas penat drive, sampai lah kl lebih kurang pukul 1:30 camtu

siang nya, kami jalan jalan tengok baju kat Jalan Tar/ Masjid India gambar kat bawah

orang ramai kat jln tar


pusing pusing cari parking kat jalan tar tu, aku pandar side mirror, nampak kereta putih yang menyerlah kat cermin, keta apa laa nieh



nampak cantik jaaa


rupanya merc SL63 kalau tak salah aku, fuhh, kelasss betul,

then, terus ke Giant Bandar Kinrara untuk sambung shopping fuhhh!!! semangat betul


giant kinrara

ngam ngam 6:30 sampai rumah kat equine, masak masak, then ngam ngam hidang waktu makan, memang hebat betul wife aku masak, sepantas kilat, aku terlupa nak tangkap gambar sebab lapo sangat, huhu



sebelah malam pulak sambung pergi pusing ikea, huhuhu, tak abeh lagi shopping, beli tidak pun, windows shopping jer


then, keesokan harinya, sambung pergi JLN tar sekali lagi, pastu pukul 3 camtu terus balik ke kedah,
on the way kat atas highway, nampak kereta ni, sama laju dengan aku jaa kereta ni, sebab jalan jem gila! huhu

mesti gempak kalau bawak kereta ni laju laju, tapi malangnya highway jem gila, so, kereta ni sama laju dengan kereta kecik aku jaa, hua hua hua.

ada sikit info, aku baru tersedar, Bank negara ada keluarkan not RM50 baru, actually dah lama keluar, tapi time time raya ni lah baru senang nak sebarkan, so, aku pegi mamak, mamak tu kasik duit rm50 baru, aku ingatkan duit singgit, aku pun belek belek, ada tuleh rm50, aku ingatkan duit tipu, mamak tu cakap, duit baru nieh, aku pun angguk jaa, kalau mamak tu tipu aku, rugi laa duit aku, ini gambar nya


belakang


depan

*ini sajalah entry pantas untuk clear back log aku, haha, tak best pun, tapi, kalau aku tak clearkan backlog, rasa macam sesak jerr napas, haha, so, aku cuba clearkan, tak nak jadi orang malas dahhh

5 comments:

dekja78 said...

wey giant kinrara tu tmpt lunch break aku tu...umah sape kat equine?..

wenn said...

hi, the new note has been around since July lo..

My Reality and Fantasy Journey said...

Dekja78 - dulu masa aku kerja kat bangi, aku stay kat tmn equine, sekarang aku dah balik kerja kat kedah, so sekali sekala pi kl, aku stay kat rumah brother in law kat tmn equine jugak.


Wenn- yeah true, i heard people said the money have been around quite some time, yet this is the first time i had my hand on it. :)

kenwooi said...

i've seen the new note before.. very nice =)

happy puasa!

kenwooi.com

My Reality and Fantasy Journey said...

yeah, nice note, but the color is quite the same as rm1 note,

thanks kenwooi