Thursday, September 10, 2009

Restaurant Mahani & Johari - Jitra

Kemarin berbuka kat Jitra, sebab petang tu ke jitra untuk buat cermin mata untuk MIL, ada rakan sekerja bagitau kat jitra ada Optometris buat spec murah jaaa, nama Optometris Syifaq ka apa, so, kami pun bergegas laa ke sana sebab kedai tutup pukul 6, then, my MIL check check mata apa semua, kedai tu cakap boleh siapkan the same day, so kita pun tunggu sampai 6 lebey sikit. harga nya murah, kurang separuh dari harga di kedai lain, selalu kat tempat lain untuk spec yang sama harga rm600++. kat sini harga rm280. ok, dah jimat separuh dah tu

then, masa pun tak mengizinkan untuk berbuka kat danok, Thailand, so just berbuka kat jitra, Restaurant Mahani & Johari. my wife pernah makan kat sini, thats why dia suggest berbuka puasa kat sini saja, so kita pun, macam biasa, order time! dan ini lah hasilnya.


Daging Goreng


Kerabu Mangga


Sayur Campur


Ikan Kembong Masak Kicap



Tom Yam Sotong


Minuman, Teh o Ais satu jag



ini lah hidangan nya

dah selesai berbuka, ada beberapa komen lah
Tomyam dia memang spesel,memang sedap, tapi kena order kurang pedas, yang lain semua biasa, cuma portion sayur, daging goreng dan kerabu dia memang banyak, 4 orang makan pun tak habis. servis memang cepat gila, tak sampai 10 minit kami duduk, makanan dah start terhidang, memang mereka dah cukup bersedia untuk sesi berbuka puasa, tak rugi lah datang sini.

Total bil cuma RM42.00, untuk 4 orang. tak mahal lah, untuk restaurant, kira murah laa, ni bukan gerai tepi jalan tau, ni restaurant, patut laa orang ramai gila, makan murah, sedap pulak tu, kira ok lah

10 comments:

dekja78 said...

laparnye tgk makanan tu....

My Reality and Fantasy Journey said...

aku sentiasa kelaparan, hua hua

reanaclaire said...

ya..reasonable... bukan mahal sangat, sebab ada daging kan... jitra, heard of it.. kedah that side? my goodness, shame on my knowledge of geog.. sigh..

The Aminos said...

rm 42 ah?? why so expensive? rm24 ok lah. i very cheap skate bugger

My Reality and Fantasy Journey said...

Reanaclaire - ya, reasonable i think, tomyam sotong somemore, daging somemore, somemore, jitra not that famous, i forgive you, hehe

The Aminos, err, as long as i'm not on the payee side, its still consider ok, hehehehe

eugene said...

Wai, wai,

lain kali kalau ada rezeki, kita buka puasa bersama, blogger nan jauh dan dekat,ya..

selamat berpuase

suituapui said...

Yum...yum... Jitra?...The other day was Alor Setar. You seem to be everywhere in Kedah except where my daughter is right now - Sungai Petani!

Riezal aka Rezdrake said...

serious shitt.. 42 ringgit untuk 4 orang makan..? giler.. murahhh.. kat KL jgn harap laa nak dapat harga camtu.. hang ni pi berbuka kat danok .. berbuka apa weh..?

My Reality and Fantasy Journey said...

Eugene, ya ya, confirm ada rezeki, kita buat small ghatering berbuka puasa, mesti syok! hehe


STP - ya ya, i pusing pusing kedah, semua tempat pun i ada, somemore, i was born in Sungai Petani laaa boss

Riezal- ya laa, kat kl mana ada makanan sedap tapi murah, kat sini banyak makanan sedap dan murah, hehe, aku pi danok berbuka posa saja, tak bukak benda lain naaaa, ang jangan dok putaq, hehehe

-effa ayub- said...

yap..me 2 pernah makan dekat mahani johari..sedap2 makan nasi goreng masa 2...

nnti try la makan dekat YOB CORNER.medan selera depan TNB jitra(dkt jbatan pendaftaran) n bersebelahan dengan IPD KuBANG Pasu.kedai yg hujung skali dekat dengan pintu masuk TNB. YOB CORNER .
serius Koeyteow Goreng dia mmg powerr..masakan panas yg lain pon sngat2 sedap,sy dh try hampir kesemua menu dia :)..sng kata x rugi la g makan sana.. best sgt2 for me. :)