Sunday, September 13, 2009

Mercun Oh Mercun

Raya dah dekat, tinggal seminggu saja lagi, persiapan semua kena lengkap, baju melayu dah ada, sampin, songkok dah ada, t-shirt dah beli, ermm, jeans dah beli, sandle takdok lagi,aduhh, pakai selipar jepun ajelah kot raya ni, takdo pitih dah nak beli sandle, abaikan,

apa pun, ari jumaat aritu, lepas sembahyang jumaat, bergegas ke bukit kayu itam, cari cari sandle dan apa apa yang murah untuk raya ni, beli barang murah ajolah, takdo branded branded dah, janji selesa dan murah, itu penting, bukan pasal apa, pasal duit ada setakat itu ja, budget kurang,

so, plan arini, selepas cari cari barang, then nak berbuka kat sini. cari punya cari, barang kat bukit kayu hitam ni kureng sikit ahh, kalau nak banyak sikit barang, cari kat padang besar, lagi banyak pilihan,

anyway, dah selesai windows shopping, masa untuk order makanan


Daging bakar


Sayur Campur


TomYam Campur


Then aku tambah sikit, lama dah aku tengok nasik kerabu thailand ni, teringin jugak nak rasa macam mana rasanya nasik kerabu ala thailand ni. ok, perbezaan dia, nasik dia kaler putih, bukan kaler biru, then, dia tak pakai telur masin, dia pakai telur rebus saja, itu saja bezanya, rasanya sama jaaa, tapi, still takleh celen makcik jual nasik kerabu kat pendang, itu memang superb! heh heh Total RM 29.00

pastu, dah bosan bosan pusing kat danok ni, aku pun balik ke malaysia, pusing pusing kat loq staq, tatau nak buat apa, tengok orang jual kueh apa semua, hmmm, tak menarik, then, dah midnite, perut rasa kosong balik, singgah kat tempat biasa, pekena makanan favorite aku, hehe


aku pekena Koew Teow Celup, Wife aku Mihun Celup, total RM 10.70

gambar close up, saja kasik korang terliur


satu benda aku terlupa nak cerita, time time raya ni, tak meriah laa kalau tak main mercun, so, aku pi danok pun pasai nak cari mercun jugak, beli untuk anak anak sedara yang balik dari kl, kat sini mahal mahal, so beli kat siam ni, murah tak hengat, cuma time nak bawak masuk malaysia tu ingat ingat laa sikit, ini laa lebih kurang yang sempat aku beli untuk anak anak buah aku



ini lah yang sempat aku belikan, agak agak korang berapa harga semua nieh? memang berbaloiii, jom main mercun!

7 comments:

suituapui said...

Spank! Spank! No mercun! No bunga api! Pencemaran udara! Toxic fumes! Global warming... I don't play those myself, not even for Chinese New Year! Save Mother Earth!

My Reality and Fantasy Journey said...

ouch! hehe, its balance aaa STP, i bakar mercun, u tak bakar mercun,

raul said...

uittt..bg laa aku skit mercun tuhhh..duit raya da laa xmo kasi dahh

reanaclaire said...

wah..sudah siap sedia untuk main ke? tapi berhati hati.. jangan main sampai pee po pee po mari ye... hahhaa... i sudah lama tak sentuh all these already..
btw, enjoy your puasa and raya!

wenn said...

i thought play mercun is forbidden?

dekja78 said...

terliurnye food tu....wah menu diet ke tu..semua celup2 and rebus2 saje...

Armetz said...

tuh stok tuk aku ada dak?