Thursday, September 3, 2009

IT Course - KL Putrajaya

Last 2 Week i went to kl for an IT course, its 5 days course on IPV6 implementation, and what i want to tell you is, IPV6 subject is really boring, you need to bring back all the algebra and math to count and do logical thinking, and thats really boring. anyway, i'm not gonna tell you about IPV6 or IT, i want to tell you bout my trip there , its fun to be back in kl and hang out with friends. i have managed a few gathering, eventhough the attendance is not much, but at least somebody attended, it is surely great already.

first, i would like to share the beauty of the building i had my IT course at putrajaya, KTAK building.


since i have to type and describe in a long long story, maybe better i just use Bahasa Malaysia and learn my english some other time.

ok, rasa selesa sket nak menaip merapu rapu,
kita sambung mengenai building ni, ada kolam ikan, dengan ikan kap yang beso beso, memang best betul, rasa macam berada kat tempat piknik plak,


ada taman kecik kat tengah tengah tu, fuhh, tak sangka, macam hutan dalam opis, best,


ok, yang ni pulak, tengok bahagian yang putih tu, sebelah belakang dinding putih tu ialah lif, sebalah yang putih tu ialah water cascade setinggi empat tingkat!! wow, tinggi tu, kat opis aku ada juga water cascade, tinggi 4 tingkat jugak, tapi mangkuk tingkat punya empat tingkat ajolah, rendah ja


Hiasan yang cantik dan sofa sofa untuk lepak lepak sambil layan astro dan wifi




ini adalah tingkat 7 kalau tak salah, tempat kami menjamu selera diwaktu tengah hari selama 5 hari kursus di sana, ada bumbung, cuma takdak dinding saja, open air, memang selesa, memang best, hari hari rasa macam piknik, hehe.



ni kelas kursus aku, ari ari kena buat kira kira IP, gila serabut kepala otak, trainer pulak selalu buat reverse psychology, gila penin


ini gambaq trainer yang macho dan hensem, disebabkan aku tangkap gambaq dia, satu kelas gelak kat aku, confirm depa kata aku gay! aduh!


satu yang aku nak kongsi mengenai bangunan KTAK kat putrajaya ni, dia berkonsep open air, bila hari panas, dia tutup dinding kaca ni, dan pasang aircon, bila hari sejuk, depa bukak laaa dinding kaca ni, bagus kan macam ni, so kita ada alternative nak bukak ka tutup ka, memang bagus idea ni

ok, setakat itu saja mengenai putrajaya dan Kursus IT yang boring, kita tinggalkan bahagian yang boring, kita masuk bahagian yang best.

selama 5 hari di sana, setiap malam aku buat ghatering, supaya dapat jumpa member member yang ada kat sana. kalau aku tak push buat ghatering ni, maka susah laa nak jumpa muka muka ni, macam macam alasan, sibuk laa, kerja laa, baby sitter la, dating laa, huuu, susah susahh kalau nak berkumpul semua, sebab itu laa bagi mereka mereka yang hadir tu, aku ucapkan ribuan terima kasih kerana dapat hadir, korang memang best, bagi yang tak hadir tu, korang bukan tak best, cuma mungkin korang sibuk, tapi takpa, ada rezeki kita jumpa lagi, list ghatering as below

malam pertama: lepak dengan member HP/RHB Careline
Malam Kedua: Lepak dengan member Engineer/Call Center Mesiniaga
Malam Ketiga: Lepak dengan member HP/WYWY
Malam Keempat: Lepak dengan Member sekolah menengah Ibrahim
Malam kelima: lepak dengan abang dan family kak anne

memang pack betul lah dengan aktiviti, sampai tak sempat nak bernapas,



ni malam pertama, jumpa geng geng HP/RHB Careline, zack, wan, syahrul, botak,azreek


Malam kedua - Intan dan husband - HP/WYWY


Malam kedua - Sazali - HP/WYWY


Malam kedua - Azreek - HP/WYWY


Malam Kedua - Wan - HP/WYWY

Malam ketiga lepak dengan geng Mesiniaga, itupun sorang saja yang hadir, tapi at least ada jugak orang hadir, depa cakap location jauh sangat, kat kl, opis kat subang, jem depa cakap, iyo lah iyolah, lain kali kita buat kat subang, jangan tak datang pulak, terima kasih kat Mr ling hong wen yang hadir pada haritu, seronok bersembang, lupa plak nak tangkap gambar.


Malam keempat - geng sekolah menengah Ibrahim, yang hadir aritu amet, fahmi dan aidil, gambaq amet takdak, lupa nak tangkap



Malam kelima, lepak dengan abang dan family kak anne kat sheraton subang


abang slow slow makan


kak anne, dah kekenyangan kot tuh, hehe

woohhh, selesai dah aku update semua sekali cerita dalam satu minggu ke satu entry, hehe

ada satu benda nak tambah, sempat jugak aku pusing pusing pi makan tempat tempat nostalgia kat kl, pastu teringat satu tempat yang pernah famous satu masa dulu, ct garden kalau tak silap, yang jual nasik lemak bucu dekat satu sekolah di area kampung baru. dulu memang ramai gila orang, sekarang tengok dah kurang dah, mungkin kerana harganya mahal dan kebersihan yang perlu improve, anyway, ini order aku, dan korang agak agak berapa hengget aku kena?


nasik lemak bucu 4
sirap bandung
sirap
ais kosong
sambal petai

agak agak berapa harga?

rm8.50, fuhhh, mahal tuh, series mahal!

5 comments:

Riezal aka Rezdrake said...

ramai sungguh pelanggan hang.. tiap2 malam.. ada pelanggan.. memang gay sungguh..

wehh siottt turun kl tak habaq. aku ni haa kat equinne.. janji nak layan roti canai..

My Reality and Fantasy Journey said...

hehehe, rezal, jangan risau, aku pi sekali lagi, confirm hang belanja aku nasik goreng telur mata kat restoren azwath weih, jangan lupa aaa! hehe

armetz said...

gambaq aku tadak????@!!!! nieh nak kecik ati nieh...teloq btui...

wenn said...

i like the part about the open space..very nice..

My Reality and Fantasy Journey said...

amet- gambaq hang dengan mem, takut aku nak tangkap, mem tengah aum!

Wenn, yeah, i like it as well, very innovative