Wednesday, August 26, 2009

Makan Makan Makan

Today i'm not gonna list what i did in KL last week, i'll tell you that story later because i have better story to tell, and here it goes-

kelmarin, hari yang keempat kita berpuasa, aku macam biasa, betapa letihnya berpuasa, maklum laa, tank aku ni besaq, dia punya injection pun besaq, bila tank dah kosong, injection pun jadi pening tatau mana nak inject, maka berlakulah pedih pedih perut yang amat sangat, anyway, setelah mengharungi hari hari yang panjang, maka sampai lah ke penghujung hari, waktu berbuka puasa, dengan hati yang girang, beli beli kat bazaar ramadhan, sebenarnya tak banyak pun beli, just beli murtabak jaa 3 biji, makan nasik jaa arini lauk dah banyak tak yah beli lauk,

so, tiba waktu yang di tunggu tunggu, berbuka lahhh dengan gembira dan bersyukurrr,
cerita kali ni bukan pasal berbuka atau makanan berbuka, tapi, cerita pasal makan selepas waktu berbuka, iaitu makan makanan diantara makanan favourite aku, iaitu koeteow celup! koewtoew celup ni berasal dari thailand kalau tak salah aku, jadi, susah sikit lah nak cari benda ni.

tapi malam semalam wife aku ajak pegi aloq staq, sebab nak bayaq duit kereta (aparaaa malam malam nak bayar duit kereta, dah tak cukup siang ka apa, aku nak rehat sikit pun tak sompat,) disebabkan wife aku yang ajak, so, terpaksa laa dia rasuah aku makan percuma, heh, apa lagi, aku pun blasah laa, dah selesai bayaq duit kereta apa semua, singgah laa kat kedai makan tu, kat situ jaaa boleh dapat koewtoew celup yang ok ok rasanya di aloq staq ni, apa nama kedai ntah, on the way nak pi ke aloq staq mall tu, yang ada resepi "daging masak harimau menangis" tu.

anyway, ini lah menu malam tu


ini bukan barang makanan, ini adalah kotak tissue, saja jaa aku snap snap, tangan tengah gatal tunggu makanan


minuman aku, lychee


wife punya oder, watermelon


ini lah rupa koew teow celup tu, memang lazat aaa, dah lama mengidam nieh



ini perencah tambahan, cili jeruk, cili kering, kicap sotong dan garam


wife punya oder, somtam

listing
air lychchee
air tembikai
koew teow celup
somtam
total= RM11.30

errr, sedikit mahal dari biasa, aposai ek? sudah naik harga ka?
anda pula bagaimana? apa makanan feveret ada di kala bulan puasa ini?

2 comments:

Riezal aka Rezdrake said...

tu diaa.. baik punya isi full tank.. weh.. aku tak penah pulak makan kuew tiow celup.. sedap pulak tengok.. aku teringin laksam yang hat boh sambal nyok tu.. bila laa nak merasa lagi isk isk bertahun2 tak dapat

My Reality and Fantasy Journey said...

ooo, laksa teluk kechai tu, jalan nak pi kuala kedah tu, memang sempoiiii tuhh, haha, mai laa sini, aku bawak ang pi jalan jalan makan,